Leverandøraftale

En leverandøraftale er en bindende juridisk aftale mellem to parter, og som specificerer betingelserne for en bestemt forretningsordning. Nedenfor kan du læse mere om, hvilke forhold der bør overvejes, når der skal udarbejdes en leverandøraftale, hvorfor en leverandøraftale er nødvendig og hvornår.

10000 kr.

Kom i gang

Hvad er en leverandøraftale?

En leverandøraftale er en bindende juridisk aftale mellem to parter, og som specificerer betingelserne for en bestemt forretningsordning. En leverandøraftale mellem to virksomheder kan muligvis specificere, at den ene virksomhed leverer de produkter, der skal sælges, og den anden virksomhed viser produkterne til salg i en bestemt periode. Der findes lignende aftaler mellem enkeltpersoner og virksomheder, f.eks. Til fester eller bryllupper.

Hvornår benyttes en leverandøraftale?

To virksomheder, der indgår enhver form for aftale, skriver næsten altid en leverandøraftale for at gå sammen med den. Dette behøver ikke at være et langvarigt dokument; det afhænger af virksomhedernes størrelse og omfanget af partnerskabet. En leverandøraftale kan overveje sådanne specifikke kendsgerninger som mængden af ​​varer, der vil blive leveret, og i hvilket tidsrum. For eksempel en gang om ugen, en gang om måneden eller mere eller mindre hyppigt afhængigt af virksomhedens behov. Det kan også specificere, hvordan produkterne skal vises i butikken, hvis det er en detailaftale.

Manglende aftale

Er der ikke mellem parterne indgået en aftale som tager hensyn forholdene omkring leveringen, er begge parter som udgangspunkt uafhængige af hinanden og kan afbryde samarbejdet efter gennemførsel af hvert varekøb uden retlige konsekvenser. Allerede af denne grund og for sikkerhed i samarbejdsforholdet, er det anbefalelsesværdigt at indgå en leverandøraftale.

Købeloven finder anvendelse på køb mellem erhvervsdrivende, hvis andet ikke er aftalt, men kan i stort set alle tilfælde fraviges, hvis der er tale om en handel mellem to erhvervsdrivende.

Vi anbefaler altid, at man tilpasser en leverandøraftale eller en underleverandøraftale til ens virksomheds specifikke behov i stedet for enten at forlade sig på købeloven eller tage udgangspunkt i nogle standardbetingelser. Der kan være stor forskel på behov og hensyn fra branche til branche.

Hvad er reglerne for leverandøraftaler?

Der gælder som udgangspunkt ingen lovgivning vedrørende leverandøraftaler udover den almindelige aftaleretlige regulering.

Det er derfor vigtigt, at man indgår en aftale, der fastlægger indholdet af samarbejdet vedrørende leveringerne. Hvor og hvornår skal der leveres? Er der eksklusivitet og kan aftalen opsiges? Det er bare nogle af de forhold, man skal regulere i en aftale.

Leverandøraftalen vedrører de videregående forpligtelser, som parterne påtager sig overfor hinanden, og skaber dermed klare rammer og tryghed for begge parter.

Hvad indeholder en leverandøraftale sædvanligvis?

Følgende punkter bør tages stilling til i forbindelse med indgåelse af en leverandøraftale:

  1. Parterne
  2. Omfang
  3. Ydelsen
  4. Kvalitet
  5. Priser
  6. Betalingsbetingelser
  7. Levering og leveringstid
  8. Ejendomsforbehold
  9. Eksklusivitet
  10. Ophør
  11. Force majeure
  12. Garanti og mangler
  13. Ansvarsbegrænsning
  14. Returvarer
  15. Produktansvar
  16. Tegning og beskrivelser
  17. Misligholdelse
  18. Tvister

Hvorfor bør der laves en leverandøraftale?

En leverandøraftale giver sikkerhed og vished for begge parter. Opstår der en tvist, er leverandøraftalen et vigtigt dokument, I går tilbage til. Det er her betingelserne for jeres samarbejde er defineret.

Vær opmærksom på, at din underleverandør kan have sine egne B2B salgs- og leveringsbetingelser. Dels på halvfabrikata, men også på færdige varer, som de leverer B2B. I kan vælge at indarbejde nogle af disse, fx prisen, i leverandøraftalen.

Ved indgåelse af en leverandøraftale bør man altid være opmærksom på de konkrete omstændigheder, der skal tages hensyn til ved udarbejdelse af leverandøraftalen. Det er derfor langt fra altid fyldestgørende blot at udfylde en standardaftale.

Lad Lexly hjælpe jer

Ønsker du hjælp til at oprette en leverandøraftale, så har det heldigvis aldrig været nemmere. Dermed sikrer du dig også, at alt bliver gjort lovmæssigt, og du slipper samtidig for besværet.

Opret din sag hos i vores platform, hvor du beskriver, hvad du ønsker hjælp til. Relevante papirer vedhæftes i forbindelse med oprettelsen af sagen. Husk at det er gratis og uforpligtende at oprette en sag hos os. Lexly er Danmarks førende digitale juridiske platform som alternativ til en almindelige kontraktretsadvokat.

Når vi har modtaget din henvendelse, vil den blive lagt i udbud blandt vores jurister med speciale i selskabsret. Lexlys jurister er nøje udvalgte eksperter indenfor deres fagområder, derfor kan du være sikker på at din opgave bliver løst bedst muligt. De vil kigge sagen og det dertilhørende materiale igennem. Har vores jurister opfølgende spørgsmål, har du mulighed for at besvare disse, så du og rådgiverne sammen kan danne jer et overblik over, hvilken løsning du har brug for. Du vil herefter modtage ét eller flere tilbud på, hvordan vi vil løse opgaven for dig.

Har du fundet et tilbud, som stemmer overens med din forventning på en løsning, accepterer du blot det pågældende tilbud, hvorefter sagsbehandlingen vil starte. På den måde har du det fulde overblik over, hvilke omkostninger der er forbundet med sagen. Først når sagsbehandlingen er afsluttet vil der ske betaling.

Al sagsbehandling sker online, så du har altid nem adgang til et overblik over, hvad der sker i din sag.

Ofte stillede spørgsmål

Er det et krav at udarbejde en leverandøraftale?

Man skal være opmærksom på at der som udgangspunkt er ingen lovgivning vedrørende leverandøraftaler udover den almindelige aftaleretlige regulering. Har du og din leverandør ikke indgået en skriftlig aftale, kan I begge til hver en tid afbryde samarbejdet uden retslige konsekvenser.

Hvad er en leverandøraftale?

En leverandøraftale er en skriftlig aftale med din leverandør. Leverandøraftalen skaber sikkerhed om dine leverancer, og at du dermed modtager produkter eller ydelser som aftalt. Med en grundig aftale får du således alle relevante rammer og vilkår på plads, så du kan fokusere på din virksomhed og kunderne. 

Hvad er fordelene ved en leverandøraftale?

Med en leverandøraftale forebygger du konflikter med andre bl.a. samarbejdspartnere og kontraktparter, fordi aftalen skaber klare rammer for leverancerne.

Leverandøraftale

10000 kr.

Kom i gang